Ondersteunend aan de landelijke BNA-doelstellingen, hanteert Netwerk Gelre drie uitgangspunten. Onder de noemer slimme sector stimuleert en faciliteert het netwerk het delen van kennis en ervaringen. Dat varieert van ontwerpvaardigheden tot creatief ondernemerschap en van materiaalkennis tot BIM-ontwikkelingen. Naast kennisdeling is ook de kracht van samenwerking belangrijk. Niet alleen van architecten onderling, maar in de hele bouwketen. In een brede sector werkt iedereen, van ontwikkelaar tot aannemer en van architect tot woningbouwvereniging, samen aan een betere leefomgeving. Als derde is er de factor zichtbaarheid.
De regio kent levendige en actieve architectuurcentra (CASA, ACN, APA) en Dagen van de Architectuur. BNA-leden zijn sterk vertegenwoordigd in deze organisaties. Netwerk Gelre gaat het sterke programma van met name lezingen, debatten en excursies niet beconcurreren maar participeert en ondersteunt bij deze lokale architectuurcentra.
Wat doet Netwerk Gelre:
- Lanceert jaarlijks twee à drie interdisciplinaire Werkplaatsen op het snijvlak van kennis, innovatie en samenwerking. Aan de hand van een concrete casus ontwikkelen architecten een concept, product of schetsontwerp. Input en feedback komt van stakeholders uit de bouw-, ontwerp-, opdrachtgevers- en materiaalsector.
- is gesprekspartner voor gemeenten, omgevingsdiensten over de verbetering van dienstverlening en optimalisatie van (selectie) procedures.
- ondersteunt en participeert in het programma van de verschillende architectuurcentra
- wil een ambassadeur zijn van voor de architectenbranche in de regio waarbij we de BNA-doelstellingen uitventen. Zo participeren we actief in BouwLokaal, een praktisch ingesteld opleiding-traject voor bouwkundigen en architecten op het gebied van een ondernemende werkhouding.
Contacteer Johan Blokland voor meer informatie over Netwerk Gelre.