Actueel / Nieuws

De opmars van hybride gevels

Branded content - Schüco (her)ontwikkeld voortdurend nieuwe productoplossingen om een ​​actieve bijdrage te leveren aan een duurzaam gebouwde omgeving. Het nieuwe Schüco AOC-systeem (Add On Construction) speelt verder in op de toenemende vraag naar groenere ofwel hybride gevels. Daarbij wordt innovatieve technologie gecombineerd met de maximale ontwerpvrijheid voor uitdagende architectuur. Met deze constructie (C2C gecertificeerd) streeft Schüco ernaar om op een duurzame manier de beste waarden te bereiken en architecten, aannemers en fabrikanten te helpen om hun unieke en individuele ontwerpen zo goed mogelijk te realiseren.

Een veelzijdige alleskunner met maximale transparantie
De Schüco AOC-opzetconstructie combineert het beste van hout en aluminium. Met een onderbouw van hout is slechts één aanvullende constructie nodig om een ​​holistische oplossing te creëren die moeiteloos met andere Schüco-systemen kan worden gecombineerd. De speciale dichting vereenvoudigt de procesplanning en vermindert de foutkans in elke fase. Geïntegreerde spuwers zorgen voor een veilige afvoer van condens in het systeem. Naast de extreem hoge betrouwbaarheid is sprake van maximale ontwerpvrijheid en een grote verscheidenheid aan mogelijkheden.

Kostenefficiënt dankzij de eenvoudige fabricage

De speciale dichting van de Schüco AOC vermindert ook de processen voor planning, logistiek en inkoop, waardoor de tijd en bijbehorende kosten worden geminimaliseerd. De innovatieve gasket injection technologie zorgt voor een optimale afdichting. Een speciaal opzetprofiel met positioneringshulp en het additionele isolatorsysteem met geïntegreerde schroefgeleiding zorgt verder voor een hoge mate van betrouwbaarheid tijdens de montage.

Functionaliteit door veelzijdigheid
Naast groene gevels is er een toenemende vraag naar openheid en transparantie welke vanzelfsprekend zorgt voor meer transparante gevels. Dit vormt een uitdaging voor elke vliesgevelconstructie en elk inzetelement. De Schüco AOC-opzetconstructie speelt hierop in door een maximaal glasgewicht tot 1.100 kg te combineren met minimale aanzichtbreedtes. Met drie beschikbare aanzichtbreedtes van 50, 60 en 75 mm wordt de achterconstructie volledig afgedekt, waardoor een harmonieus en slank uiterlijk ontstaat.

Project in beeld

Momenteel wordt de AOC opzetconstructie toegepast bij de renovatie van een voormalig kantoorgebouw in Amsterdam; project DW02 Lighthouse. Naar ontwerp van architectenbureau Benthem en Crouwel, is voor de nieuwe gevels gekozen voor de hybride oplossing van Schüco. Voordeel is dat door de toepassing van een dergelijke constructie, welke enorme glasgewichten kan afdragen, een spectaculair panoramisch uitzicht realiseerbaar is.