PEP / Nieuws

BEP-talk oud-deelnemer PEP - Floor van Dijk

Floor van Dijk is bestuurslid van de Jong BNSP sinds december 2017

Floor van Dijk is bestuurslid van de Jong BNSP sinds dec. 2017. Ze werkt als stedenbouwkundige aan de verdichtingsopgave in het CID bij de gemeente Den Haag. In februari 2020 rondde zij de PEP af, hiervoor heeft ze een vergelijking gemaakt van het werken bij een bureau en werken bij de gemeente.

“In groep 8 schreef ik mijn werkstuk over ‘architectuur’, mijn profielwerkstuk op de middelbare school ging over de toekomst van architectuur in Rotterdam. Het kiezen van een studie bouwkunde was dan ook voor niemand een verrassing. Na wat wikken en wegen ging ik voor een master stedenbouw, omdat ik geïnteresseerd was in stromen in de stad en de invloed van mensen en hun dagelijks leven op de vormgeving van de stad.Na het studeren ging ik aan het werk als ontwerper bij een commercieel bureau (plein06). Het starten van de PEP was een vrij logische stap, door de betrokkenheid van mijn werkgever bij de organisatie van de PEP. In mijn ogen was de PEP eigenlijk als een rijbewijs, misschien heb je het niet gelijk nodig, maar er komt een moment in je leven dat je die auto wilt gaan besturen. Op dat moment is het toch handig om de juiste papieren te hebben. Met deze metafoor in gedachte, begon ik met de PEP. Niet omdat het op dat moment voelde dat het MOEST, maar omdat de kans er was en die heb ik gepakt.

Ik ben blij met mijn rijbewijs (lees titel). Ik kan nu zelf op pad en gaan ontdekken, maar ik kan niet ontkennen dat ik ook de rijlessen (PEP) ga missen, de stimulans voor mijn leercurve en ontdekkingsreis. Het is fijn als soms iemand je de weg wijst. Ik weet nog niet waar mijn reis precies naar toe gaat, waar mijn rijbewijs me gaat brengen en op welke termijn ik ‘een auto moet/kan/wil kopen’. Voorlopig zit ik nog op mijn plek bij de gemeente Den Haag en ben ik daar nog niet uitgeleerd!”

Lees de hele blog op bnsp.nl