PEP / Nieuws

Eerste editie Dag van de Jonge Ontwerper 2019 door de ogen van Tamara Khaldoen

Beleef de allereerste editie van de Dag van de Jonge Ontwerper door de ogen van Tamara Khaldoen. Tamara was één van de 131 deelnemers aan de Dag, architect bij DZAP én deelnemer van PEP, het Professional Experience Programme

Op vrijdag 21 juni 2019 vond de allereerste Dag van de Jonge Ontwerper plaats in Amsterdam. Met deze dag brachten we 130 jonge ontwerpers en opdrachtgevers met elkaar in contact en toonde we de kwaliteit van de nieuwe generatie architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en interieurarchitecten. De thema’s energietransitie en duurzaamheid stonden centraal in deze eerste editie.

Bekijk hier de after movie

Over de locatie

De Dag van de Jonge Ontwerper vindt plaats bij unieke locaties op het Marineterrein: De Studio van NEMO, Pension Homeland, Brouwerij Homeland en TV Academy/Academy Pictures

De Studio van NEMO is een extra locatie op het Marineterrein van NEMO Science Museum. De Studio is een laboratorium om samen met inhoudelijke partners en met het publiek, laagdrempelige en interactieve tentoonstellingen en programma’s te bedenken, testen en toepassen. De opzet van De Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving.

Over de jonge ontwerpers


Dit jaarlijks terugkerend evenement is opgezet voor de ontwerpers van PEP (Professional Experience Programme), genomineerden voor de Archiprix, deelnemers van Young Innovators en geselecteerden van de BNA Next Step.

met dank aan

NEMO Science Museum, Woningstichting Rochdale Amsterdam, BPD Gebiedsontwikkeling, Eigen Haard, Heijmans Vastgoed, Gemeente Amsterdam, G&S Vastgoed, Synchroon, de Alliantie, AM, Stadgenoot, Ymere, Wonam, TV ACADEMY, Tamara Khaldoen

De aftermovie is gemaakt door Academy Pictures. het productiehuis van de TV Academy dat wordt geleid door jonge mensen die opgegroeid zijn in de online en televisiewereld.

De Dag van de Jonge Ontwerper werd georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam, Archiprix en PEP en in samenwerking met Young Innovators, BNA Next Step en NEMO Science Museum.