PEP / Nieuws

Interieurarchitect Arco Hollander blikt terug op PEP

Arco Hollander, Artez Master’s Degree Interior Architecture,
werkzaam bij Arcom Partners – PEP 2018-1 Interieurarchitectuur

“Nul werkervaring, een bachelor bouwkunde en een master interieurarchitectuur in mijn achterzak. Zo begon ik mijn zoektocht naar een carrièrepad. Wat moest ik hiermee en hoe wil ik gaan bereiken wat ik in mijn hoofd had? Ik ben aan de slag gegaan bij ARCOM in Veenendaal. In de eerste instantie twijfelde ik nog of ik mijn bekwaamheid zou door ontwikkelen gedurende het werk of dat ik voor de officiële titel van interieurarchitect moest gaan via de BEP of PEP.

Uiteindelijk koos ik ervoor om na een jaar werken toch met de PEP de titel binnen te slepen. Ik had absoluut geen behoefte meer aan studeren en schoolbanken, maar aan het fulltime kantoorleven kon ik ook nog niet helemaal wennen.

Het geïntegreerde traject van de PEP bood maandelijkse excursies met lezingen en rondleidingen door toonaangevende projecten. Dat vond ik toch wel heel verleidelijk ten opzichte van op kantoor blijven.

Voor mij en veel andere PEP-deelnemers bood het persoonlijke ontwikkelingsplan (POP) tevens een goede stok achter de deur om je los te weken van de vaste taken van je assisterende ‘junior’ functie. Het POP is namelijk het perfecte excuus om je aan meer senior-taken te wagen, zoals het bezoeken van de welstand, bijwonen van overleggen en je bezig te houden met de verschillende contractvormen die zich op de werkplek voordoen. Dit is voor mij echt een manier geweest waardoor ik kon groeien binnen het bureau waar ik voor werkte.

Als enige interieurarchitect van mijn lichting miste ik hier en daar wel wat aansluiting. Ik ben het echter als een kans gaan zien om in de keuken van branchegenoten mee te kijken en de opgedane kennis toe te passen in de keuken van mijn eigen vak. Ik heb de PEP als bijzonder leerzaam en inspirerend ervaren en ik heb een waardevol netwerk op kunnen bouwen. Een betere voorbereiding op mijn verdere professionele ontwikkeling kan ik me niet voorstellen!"

Lees zijn hele verhaal