Kosten
De kosten voor twee jaar deelname aan het PEP-programma zijn € 5.260 (excl. BTW).
*vanwege indexering zijn de deelnamekosten voor PEP per 1 januari 2024 verhoogd voor nieuwe deelnemers
De deelnemer ontvangt elk half jaar, samen met het contract, een factuur van € 1.315 (excl. BTW). Bij aanmelding wordt gevraagd of de factuur naar de deelnemer of werkgever gaat. Omdat een deelnemer het programma twee jaar gaat volgen, zijn er vier contracten waarmee het wisselen van werkgever, mentor of werknemer mogelijk is.
Genoemde prijzen zijn inclusief:
- maandelijkse modules op diverse locaties met lezingen, casussen, workshops, rondleidingen en masterclasses
- startgesprek en bureaugesprek met de vakcoördinator en mentor
- eindgesprek met vakcoördinator en gecommitteerde
- persoonlijke begeleiding POP & Logboek
- opbouwen multidisciplinair landelijk netwerk
De CAO voor architectenbureaus schrijft ontwikkeluren voor waarbij de werknemer en werkgever onderling afstemmen waarvoor deze ontwikkeluren worden ingezet. Dat is in principe in tijd, maar kan in overleg met de werkgever in geld (voor het deel dat de werknemer zelf zou moeten bijdragen aan kosten beroepservaringperiode). De werknemer bepaalt waar hij/zij de ontwikkeluren uit de CAO aan wil besteden en bespreekt dit met de werkgever. Indien de werknemer deelneemt aan het PEP-programma, is de besteding daaraan logisch. Daarnaast kunnen werkgever en werknemer aanvullende afspraken maken over kosten waarbij 50% als richtlijn geldt omdat de beroepservaringsperiode als gecombineerd functie- en loopbaangerichte ontwikkeling wordt gezien.
PEP stuurt een factuur per half jaar waarbij aangegeven kan worden of deze naar de werkgever of de werknemer moet worden gestuurd. Splitsing van facturen is niet mogelijk. Werkgever en werknemer maken onderling goede afspraken over tijd en financiën.
De toelichtende pagina over het thema ontwikkeling in de CAO geeft een handige samenvatting en verwijst naar relevante CAO-artikelen 31 en 32 en bijlage 8.
Geen STAP-subsidie
PEP is geaccrediteerd door Bureau Architectenregister als aanbieder voor het
geïntegreerde beroepservaringprogramma. De STAP-subsidie is momenteel nog in
een pilotfase waar PEP niet voor in aanmerking komt; het toetsingskader staat
niet open voor nieuwe opleiders. PEP-deelnemers kunnen momenteel geen
subsidie-aanvraag doen bij STAP, maar wellicht wordt PEP in een latere fase
toegelaten tot het STAP-scholingsregister.