
Praktijktraining Wkb
De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is per 1 januari 2024 in werking getreden voor nieuwbouw en op 1 januari 2025 voor verbouw en renovatie. In deze training maak je kennis met de praktische uitvoering van de Wet Kwaliteitsborging voor jouw bedrijfsvoering en krijg je zicht op het proces van de wet.
Leerdoelen
- Je weet meer over meldingsplicht en vergunningvrij in de Omgevingswet;
- Je weet wat de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen inhoudt;
- Je krijgt zicht op de rol van de kwaliteitsborger;
- Je leert wat er komt kijken bij het vaststellen van een Borgingsplan inclusief risicobeoordeling tot en met de Verklaring;
- Je krijgt inzicht in de gevolgen voor jouw planning en afstemming met de opdrachtgever;
- Inzicht krijgen in de veranderingen van de werkprocessen van de architect bij een nieuwbouw woning.
Deelnemers
De training is bedoeld voor architecten, medewerkers van adviesbureaus, constructeurs, bouwmanagement. Ben je bezig met de BEP? Ook jij kunt aan deze training deelnemen. Als BEP’er betaal je dezelfde prijs als BNA-leden. Let op: plaatsen voor BEP’ers zijn beperkt. Wacht niet te lang met aanmelden.
Duur
1 dag
Deze training is georganiseerd in samenwerking met TÃV NORD Nederland.
Programma
De training bestaat uit 2 delen:
- In het ochtenddeel wordt de wet toegelicht en wat er is veranderd: vergunning-, meldingsplicht en vergunningvrij, de rol van de borger, inzet van een instrument en toetsing aan het Bbl.
- In de middag wordt het hele proces van een nieuwbouw woning doorlopen waardoor voor jou duidelijk wordt wat de invloed van de wet op de processen en werkwijze is.
Onder andere komt aan de orde:
- Algemene informatie Wkb (Omgevingswet, risicobeoordeling, Borgingsplan, bouwmelding en afgifte Verklaring);
- Toetsen aan het Bbl;
- Komen tot een Borgingsplan;
- Praktijkcasus in de middag
Docent

Ing. Harold Verkuijlen
Als CoÃļrdinator Bouwkwaliteit Wkb al 3 jaar werkzaam bij TÃV NORD Nederland. Daarvoor al meer dan 20 jaar werkzaam als constructeur, plantoetser, coÃļrdinator, beleidsmedewerker, adviseur Bouwkunde bij verschillende gemeenten en omgevingsdiensten.