
Betonkunde
In deze eendaagse workshop onder leiding van top betondeskundigen ga je kennismaken met de verschillende eigenschappen van beton en de samenstellende delen.
Algemeen
Beton is het meest toegepaste bouwmateriaal ter wereld. De industrie heeft â¯de afgelopen jaren ingezet op innovaties die de productie- en bouwmethoden milieuvriendelijker maken.â¯Veel van die innovaties zijn inmiddels uitvoerig onderzocht en geschikt voor toepassing. In deze training voor architecten leer je alles over de actuele ontwikkelingen in beton. Na het volgen van deze cursus kun je betere keuzes maken en de uitvoering van projecten in beton beter begeleiden.
In een eendaagse workshop onder leiding van top betondeskundigen ga je als deelnemer kennismaken met de verschillende eigenschappen van beton en de samenstellende delen. Je leert over de technologie van cement en beton en hoe je die kennis kunt omzetten in concrete producten. Je leert meer over de mogelijkheden in kleur en textuur. Tot slot ben je na deze training helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen op weg naar CO2-neutraal en volledig circulair beton.
Deelnemers
Deze training is ontwikkeld voor architecten.
De training is opengesteld voor deelnemers aan de zelfstandige route van de beroepservaringsperiode. Wil je de training in het kader van de BEP volgen? Schrijf je dan online in met je BEP-nummer. Als BEPâer betaal je de ledenprijs.â¯
De inschrijving voor deze cursus doe je bij de Betonvereniging.nl
Programma
Deze cursus wordt gegeven door de Betonvereniging en maakt gebruik van de Beton Academie. Het materiaal in deze online omgeving is ondersteunend aan de fysieke lessen. Hier vind je relevante informatie over de cursusonderdelen, zoals de hand-outs en achtergrondinformatie.
Leerdoelen
De leerdoelen van deze cursus zijn:
- Je hebt kennis van betontoepassingen in architectuur en betongeschiedenis
- Je hebt kennis van de technische toepassing van beton
- Je hebt kennis over de vormvrijheid van beton
- Je begrijpt op welke wijze en in welke mate de uitvoering en nabehandeling van betonwerken bepalend zijn voor de kwaliteit en het uiterlijk van de betonconstructie
- Je hebt inzicht in de gevolgen van detaillering op het verouderingsproces van beton
- Je hebt inzicht in innovaties in verwerken en bewerken van beton
- Je hebt kennis over het afwerken van betonoppervlakken
- Je begrijpt hoe je kwalitatief schoon beton verkrijgt en hierop controleert
De gemiddelde studielast van deze cursus is ongeveer 16 uur per week, met 8 uren contacttijd en de rest voorbereidings- en studietijd.
Afronding
Na deelname ontvang je een certificaat van de Betonvereniging. De cursus staat voor 8 PBO-uren.
Docenten
Deze training wordt gegeven door twee van de vakexperts die als docent verbonden zijn aan de Betonvereniging.

Gerard Brood – Betonkunde
Gerard Brood Gerard Brood is sinds 1984 werkzaam in de betonindustrie, vanaf 1990 als Betontechnoloog / Kwaliteitsdienstmedewerker. Vanaf 1990 doet hij dit bij een en dezelfde onderneming, die onder verschillende namen bekend is vanwege de hoge kwaliteit architectonisch beton: Kemper Beton /Oosthoek Kemper / Hurks Oosthoek Kemper / Hurks Beton / Byldis. Vandaag de dag houdt Gerard zich als Senior kwaliteitsmedewerker bezig met het creÃĢren / intern begeleiden van prefab beton zichtwerk – architectonisch beton in alle facetten.

Harry Corporaal – Betonkunde
Harry Corporaal Harry Corporaal is sinds 1993 actief in de betonwereld. Begonnen als inspecteur bij ingenieursbureau Westenberg, maakte hij na 2 jaar de overstap naar projectleider voor regelgeving bij Stichting CUR. Vanaf 1999 werkte Harry 15 jaar lang als technisch voorlichter bij ENCI. In die periode begon Harry met lesgeven voor de Betonvereniging in diverse cursussen. In dezelfde periode was hij ruim 9 jaar hoofdredacteur van het vakblad Betoniek. Sinds juni 2020 werkt Harry als senior materiaaltechnoloog voor BAM Infraconsult.