BNA Architectendag 2020: terugblik op online interactie

Afgelopen donderdag vond een bijzondere editie van de BNA Architectendag plaats, namelijk online. Ruim 160 deelnemers werden door dagvoorzitter Gaetana Ferla welkom geheten. Daarna ging ze in gesprek met voorzitter Francesco Veenstra over het belang van actie en interactie voor de architectenbranche in deze tijd. Het gesprek is hier terug te kijken via login.

Het vormde een mooie opmaat naar het panelgesprek over ‘ontwerpen aan een betekenisvolle toekomst’. Daar verkenden onderzoeker Mark Mobach, architect Annegien van Dijk en ontwikkelaar/architect Mendel Robbers wat deze vraag betekent voor de architectenbranche en rolneming. Dat werd een interessant gesprek waarbij ook deelnemers zich actief mengden. Het volledige gesprek is hier terug te kijken met een login.

Inhoudelijke afsluiter van de dag was actie-onderzoeker Derk Loorbach. In een vraaggesprek met de dagvoorzitter én de deelnemers gaf hij een interessante kijk op wat transitiedenken is en wat dat kan betekenen voor de architectenbranche; ‘…groot denken en klein doen’. Vanuit interactie tot actie komen was het devies. Daarom gaven twee sprekers uit de deelsessies aan welke concrete acties daar uit voort kwamen. Een vraag die vervolgens door zowel de voorzitter als de directeur van de BNA werd beantwoord. Bekijk het gesprek hier (met login).

En…die vraag stellen we ook graag aan jou. Bekijk hier de oproep van dagvoorzitter Gaetana Ferla en deel jouw actie via architectendag@bna.nl

We danken op deze plek nogmaals de partners voor hun betrokkenheid en het mede mogelijk maken van de BNA Architectendag: Forbo Flooring, Kingspan geïsoleerde panelen, Wienerberger en Saint Gobain Building Glass.

Gaetana Ferla en Francesco Veenstra
Gaetana Ferla en Francesco Veenstra
Panelgesprek ontwerpen aan een betekenisvolle toekomst
Panelgesprek ontwerpen aan een betekenisvolle toekomst
Mark Mobach
Mark Mobach
Annegien van Dijk
Annegien van Dijk
Medle Robbers
Medle Robbers
Gaetana Ferla
Gaetana Ferla
Derk Loorbach
Derk Loorbach
Fred Schoorl en Gaetana Ferla
Fred Schoorl en Gaetana Ferla