BNA Architectendag 2021: een waardevolle dag

Donderdag 4 november kwamen we live samen in De Kazerne in Eindhoven. Rond de 200 deelnemers werden welkom geheten door dagvoorzitter Emmelie Zipson. Jolijn Valk de kersverse voorzitter van de BNA ging in op het thema Over waarden gesproken en wat zij belangrijke waarden vindt in haar dagelijkse praktijk en het vakgebied.

Het welkomsgesprek vormde een opmaat naar het startdebat Over waarden gesproken, met Jolijn Valk, Hans Goverde, partner en architect Kraaijvanger Architects; Gert-Jan Fernhout, directeur Rebel Groep onder leiding van Emmelie Zipson. Want hoe zorg je met alle bouwpartners voor een gebouw met concrete resultaten. En hoe bespreek je vooraf welke ecologische, sociale en/of economische waarden je met een gebouw wilt realiseren en waaraan kun je zien achteraf of je deze ook hebt gehaald.

Kijk het welkomsgesprek hier online terug (via de leden inlog)

Kijk het startdebat hier online terug (via de leden inlog)

Na de start sessie kon er door de deelnemers gekozen worden uit een divers programma met sessies. Op het centrale podium werden 4 waardevolle projecten, onderwerpen en ervaringen gedeeld met het publiek. Het was een open gesprek waar het publiek elkaar inspireerde en de sprekers bevraagd werden onder leiding van dagvoorzitter Emmelie Zipson.

Bart Mispelblom Beyer
van Tangram Architecten gaf een presentatie over de architect… en het PAARD VAN TROJE
Kijk deze presentatie terug via de leden inlog


Hermen Jansen
van VenhoevenCS architecture+urbanism vertelde over de waarde van ontwerpend onderzoek
Kijk deze presentatie terug via de leden inlog


Martin Huiskes
van lkvsdd gaf zijn Kijk op waarden
Kijk deze presentatie terug via de leden inlog


Fieke Grooters
van Made by Phi gaf een presentatie met als titel: Over waardevolle coöperatieve woonvormen gesproken
Kijk deze presentatie terug via de leden inlog

Bekijk de foto's en lees meer over de BNA architectendag 2021

We danken op deze plek nogmaals de partners voor hun betrokkenheid en het mede mogelijk maken van de BNA Architectendag: Saint Gobain Building Glass, Forbo Flooring, Wienerberger, Wicona, Interface en Vandaglas