BNA-ledenraad kiest Jolijn Valk als nieuwe voorzitter

De BNA-ledenraad heeft met grote meerderheid Jolijn Valk als nieuwe voorzitter gekozen. De ledenraad heeft Valk verkozen boven de andere kandidaat, Joris Deur.

Hiermee komt een eind aan een intensieve procedure, waarbij de ledenraad uiteindelijk kon kiezen uit twee kandidaten. Valk is voorzitter voor een periode van 2 jaar, met een maximale verlenging van twee jaar. Valk zei blij te zijn met haar verkiezing: “Het ging écht ergens over: van diversiteit tot de grote maatschappelijke vragen en hoe we als BNA daaraan werken. Ik kijk uit naar het gesprek met alle leden – van éénpitters tot grote, internationale bureaus - in een tijd dat er veel op het spel staat. Voorzitter zijn is een eer, maar ook een opdracht, die alleen door verbinden en goed samenwerken een succes kan worden. Daar sta ik voor.”

Joris Deur gaf mee: “Ik hoop dat mijn kandidatuur heeft bijgedragen aan de veranderingen die nodig zijn bij de BNA , om de vereniging sterker en zichtbaarder te maken zodat de positie van de architect verstevigd wordt in algemene zin, maar met name in het publieke debat ten einde mee te denken over oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.”

Deur gaf in het gesprek met de ledenraad aan, graag in gesprek te willen gaan met Valk.Het BNA-bestuur liet onmiddellijk weten met de ledenraad en anderen niet alleen terug, maar juist ook vooruit te willen kijken. Scheidend BNA-voorzitter Francesco Veenstra: “We hebben veel op het vuur staan en er wordt keihard aan gewerkt om de condities voor architecten te verbeteren én te werken aan de maatschappelijke issues van dit moment. Daar moet de energie naartoe. Dat moeten we doen samen met de leden van de BNA. Ik bedank Joris Deur voor zijn kandidatuur en betrokkenheid.”

Binnenkort volgt een dubbelinterview met Jolijn Valk en vertrekkend voorzitter Francesco Veenstra.