Boeklancering ‘Machinekamers’

In de reeks ‘Freestyle’ van BNA Onderzoek beschrijven architecten hun bijzondere fascinaties en delen deze met de buitenwereld. Op 2 oktober 2020 verschijnt editie 7 van deze reeks: Machinekamers. Like Bijlsma en Hedwig van der Linden nemen ons mee langs de Rotterdamse expeditiehoven, die tijdens de wederopbouw zijn geïntroduceerd als bevoorradingscircuit, en daarmee verworden tot de ‘machinekamers’ van de stad.

Dit expeditiecircuit, dat ‘je pas ziet als je het door hebt’, wordt in Machinekamers beschreven, geanalyseerd en uitgetekend, evenals de geschiedenis en oorsprong van deze typologie. Ook laten de auteurs zien hoe de expeditiehoven langzaam veranderen – de vaak vergeten hoven vormen een reservoir aan ruimte die kan worden herontwikkeld tot een aantrek­kelijk, dynamisch en kleinschalig woon- en werkmilieu. Met deze publicatie beogen de auteurs te inspireren tot een passende en zorgvuldige transformatie van de monofunctionele machinekamers tot multifunctionele stadskamers.

Het verschijnen van het boek wordt op 2 oktober 2020 in stijl gevierd met drie stadswandelingen langs de expeditiehoven en die eindigen bij Het Nieuwe Instituut voor een corona-proof borrel.

Maak kans om bij de boekpresentatie aanwezig te zijn!

In verband met Corona zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze dynamische boekpresentatie. Het goede nieuws? Wij mogen 5 plaatsen verloten onder BNA-leden! Wil je kans maken? Stuur dan uiterlijk vrijdag 18 september een mail o.v.v. Freestyle ‘Machinekamers’ met daarin je naam en je contactgegevens naar mmastik@bna.nl. De gelukkigen krijgen 21 september bericht.