Doe mee aan de BNA Benchmark Jaarcijfers 2023

De BNA roept alle leden op weer mee te doen aan de BNA Benchmark Jaarcijfers 2023. Wie meedoet kan zijn eigen bedrijfsresultaten vergelijken met die van andere bureaus.

Inzicht in de branche De BNA Benchmark meet de resultaten over 2023 voor grote, middelgrote en kleine bureaus: Welke omzet, kosten en resultaten werden er behaald? Welke honoraria hanteerden bureaus voor de verschillende werkzaamheden? Welke ontwikkelingen lieten verschillende deelmarkten zien? En wat was de scope van de opdrachten? Wat was het winstpercentage, het resultaat en de productiviteit per FTE?

Hoe doet mijn bureau het?
Door mee te doen aan de benchmark kun je je eigen bureau vergelijken met andere bureaus, via o.a. het dashboard met productiviteitskengetallen per bureaugrootte. Dit geeft waardevolle inzichten voor je bureaustrategie en bedrijfsvoering. Voor de BNA zijn de cijfers ook een belangrijke basis voor de belangenbehartiging richting opdrachtgevers, overheid en media.

Gratis rapportage voor BNA-leden
Hoe meer architectenbureaus meedoen, hoe waardevoller de uitkomst. De uitkomsten worden gewogen en vertaald naar de architectenbranche in zijn geheel. Alle BNA-bureaus hebben van onderzoeksbureau Panteia een uitnodiging ontvangen om mee te doen en krijgen het rapport toegezonden. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Gratiëlla Schippers van Panteia, dat het onderzoek uitvoert in opdracht van de BNA