Eerste Salon International over geopolitieke veranderingen

Op 26 januari 2023 vindt de eerste Salon International plaats in Amsterdam. De sessie zal in gaan op de veranderende geopolitieke situatie in de wereld en de gevolgen hiervan voor architectenbureaus. Samen met expert en journalist Roy op het Veld, Fred Schoorl en publiek, gaan we het gesprek aan over hoe je hiermee omgaat als bureau.

Politieke spanningen, een veranderende markt, nieuwe wetgeving in zicht: dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op het zakendoen, ook op internationaal gebied. Welke zaken zijn van invloed op je architectenbureau en hoe ga je hier op een slimme manier mee om? Hoe zorg je voor je eigen mensen, de maatschappij, de natuur maar ook voor een gezonde bedrijfsvoering? Met elkaar zullen we kijken naar de belangrijkste punten en de beste oplossingen.

Roy op het Veld

Roy op het Veld is freelance journalist en schrijft over economie, politiek, energie en klimaat, onder meer voor NRC, Dagblad Trouw en Vrij Nederland. Hij heeft twee boeken op zijn naam staan: ‘Eerlijke concurrentie – De Nederlandse strijd tegen marktmacht‘ (2022), en ‘De strijd om energie – Hoe de groeiende honger naar olie en gas de wereld in een crisis stort‘ (2008, herziene editie gepland voor 2023).

Tijdens deze sessie zal hij de impact schetsen die de oorlog in Oekraïne heeft op de geopolitieke verhoudingen in de wereld. In een interactieve presentatie zal hij in discussie met het publiek van gedachten wisselen over de gevolgen en dilemma's voor de bouwsector en de architectuurbranche.

Salon International

Salon International is een bijeenkomst speciaal voor BNA leden die internationaal zakendoen of hier interesse in hebben. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op relevante thema's op gebied van internationaal werken. In een informele salon stijl is ruimte om kennis met elkaar uit te wisselen, inspiratie op te doen of om bij te praten met mensen uit het vernieuwde netwerk Internationalisering.

Voor wie?
De Salon International is voor alle BNA-leden die op internationaal niveau zakendoen of hier interesse in hebben.