Kijk TOEKOMSTNU 3 - Materialenpaspoort terug

Op vrijdag 11 december 2020 stond Studio Buro Kade de hele dag in het teken van de toekomst. Met drie zeer verschillende programma’s over de toekomst van werk, de toekomst van energie en de toekomst van architectuur lieten ze zien dat die toekomst nu al gaande én heel dichtbij is. Het BNA Netwerk Circulair Architecture organiseerde tijdens dit online event een sessie onder de naam #TOEKOMSTNU 3 - Materialenpaspoort.

Dat het van belang is om vast te leggen welke materialen, en dus waardevolle grondstoffen, er ‘opgeslagen’ zijn in onze bestaande en nieuwe gebouwen is evident. Maar wat is de rol van de architect / ontwerper daarbij? Wat heeft de architect / ontwerper nodig om daar goed mee te kunnen werken én wat is er te bieden? Er was een uitdagend online-programma over ‘de bomen, het bos’ van de materialenpaspoorten samengesteld.

#TOEKOMSTNU 3: Materialenpaspoort startte met een inleiding van Hans Hammink (Architekten Cie.). Daarna gingen gastsprekers Michel Baars (New Horizon Urban Mining/ Material Balance) en Thomas Rau (Madaster) aan de gesprekstafel met Michael Bol (Buro Kade) in gesprek over bovenstaande thematiek en de kritische noten die erover te kraken zijn.

Kijk deze sessie terug: