Matchmaking voor jonge architecten

Om jonge architecten te ondersteunen in hun ondernemerschap organiseerde de BNA een BNA Jong sessie waarmee jonge architecten met elkaar én met de BNA in contact kwamen. Want waarom zou je zelf voortdurend het wiel uitvinden als je ook van elkaar kunt leren? Voor deze bijeenkomst waren Annegien van Dijk (BRIQUE Architecten) en Murtada Al-Kaabi (KCAP Architects & Planners) uitgenodigd om hun ervaringen rondom het thema ondernemerschap te delen.

Vragen die op tafel kwamen waren onder andere: Hoe start je een eigen bureau? Of hoe kan je je ontwikkelen binnen een bureau? Wat kunnen de kansen en de struikelblokken zijn? Welke ambities heb je? Welke tips en tricks heb je om de invulling van ondernemerschap te bevorderen en hoe kan de BNA daarin ondersteunen?

‘ “Neem jezelf serieus zoals je wilt dat andere je serieus nemen.”’

Tijdens de sessie werden veel praktische onderwerpen besproken en werd de focus gelegd op drie punten: Hoe kun je elkaar verder helpen, welke hulp / inspiratie kun je van buitenaf gebruiken en wat zijn Quick wins en tips die je elkaar kunt meegeven. Alle input is verzameld en wordt meegenomen in de vervolg sessies.

‘ “Voor jonge architecten is het interessant om met andere jonge architecten en ervaren architecten in gesprek te gaan over het voeren van een bureau. Zeer leerzaam en goed voor het ontwikkelen en uitbreiden van eigen netwerk.”’

Na afloop van de sessie sloten de huidige PEP deelnemers aan voor een borrel op een prachtige locatie in Amsterdam: A’DAM&Co. , gelegen op de 18e verdieping van de A’DAM Toren, met Italodisco op de achtergrond.

De volgende BNA Jong bijeenkomst is op gepland eind september.