Actueel / Nieuws

Ron de Goeij voorgedragen als voorzitter BNA

Vandaag is Ron de Goeij van CONIX RDBM architecten door de benoemingsadviescommissie aan de ledenraad voorgedragen als voorzitter van de BNA. De commissie is van mening dat Ron de Goeij zakelijk inzicht combineert met een sterk verbindend vermogen. Zijn wijze van presenteren, voorzitter-technische vaardigheden, zijn sensitiviteit en zijn communicatiestijl geven de commissie het vertrouwen dat de kandidaat in staat is een solide en gezaghebbend profiel als voorzitter te kunnen opbouwen, zowel buiten de BNA als binnen de vereniging, om op die manier effectief te kunnen functioneren als voorzitter voor alle leden.

Het BNA-bestuur adviseert de ledenraad deze voordracht over te nemen. De ledenraad besluit op 22 juni a.s. over de voordracht. De benoemingsadviescommissie bestaat uit één ledenraadslid, één bestuurslid en de interim-directeur.

‘Ik ben enorm gemotiveerd om me in te zetten voor het collectieve belang van onze architectenbranche. De sector is relevant, maar moet dat blijven: we staan onder druk. De economische tegenwind op dit moment maakt dit alleen maar urgenter. We moeten samen zorgen voor een gezonde sector: alleen dan kunnen we de kwaliteit van onze bijdrage aan de gebouwde omgeving waarborgen, en alleen dan kunnen we zorgen dat we relevant blijven’, aldus Ron de Goeij over zijn motivatie voor het voorzitterschap.

Proces
Op 27 maart j.l. is een vacature voor een nieuwe voorzitter opengesteld, waarvoor alle leden zich konden aanmelden. De benoemingsadviescommissie heeft de kandidaatstellingen doorgenomen en heeft gesprekken met kandidaten gevoerd. De commissie is tot een voordracht aan de ledenraad gekomen, waarover het bestuur een advies kan geven. Het bestuur heeft de voordracht van de commissie vervolgens aan de ledenraad gestuurd. Volgens de in 2021 door de ledenraad aangepaste procedure dient de benoemingsadviescommissie een enkelvoudige voordracht te doen aan de ledenraad. Bij instemming met de voordracht benoemt de ledenraad vervolgens de kandidaat tot voorzitter. De benoemingscommissie bestaat uit Don van Dasler (lid ledenraad), Edward Schuurmans (lid bestuur, voorzitter commissie) en Han de Groot (interim-directeur).