BNA Netwerken aan het woord tijdens BNA live OOST

Op 26 mei vindt de eerste van de drie BNA Live sessies plaats: BNA live OOST. In deze sessie gaan leden uit de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel in gesprek met in de regio actieve netwerken BNA-leden, samen met voorzitter Francesco Veenstra, directeur Fred Schoorl en BNA-teamleden. De BNA Netwerken die aanwezig zijn op de BNA live OOST zijn allen op zoek naar nieuwe leden, verbindingen en samenwerkingen in de regio.

Laatste BNA live van huidige voorzitter
Dit is de laatste BNA live van Francesco Veenstra als BNA-voorzitter. Per 1 september treedt hij aan als Rijksbouwmeester. Tijdens BNA live wil hij niet alleen afscheid nemen, maar zijn eigen passie en verbondenheid delen, want de kracht van het collectief en de onderlinge solidariteit zijn in deze tijden voorwaarde om als branche met elkaar verder te komen.

‘De kracht van de vereniging wordt grotendeels bepaald door netwerkende leden, overal in Nederland. Hopelijk draagt deze BNA Live-reeks bij aan sterkere BNA Netwerken. Aan alle leden die actief zijn in Noord, Zuid, Oost en West: sluit je aan bij jouw Lokale BNA Netwerk, benut elkaars kunde, kennis en ervaring in jullie regio.’

De BNA Netwerken die aanwezig zijn op de BNA live OOST zijn op zoek naar nieuwe leden, verbindingen en samenwerkingen in de regio. Hoe kun je beter samenwerken in de regio en wat is de rol van de netwerken daarin. Hoe kun je elkaar versterken en meer verbonden voelen met collega-bureaus in de regio en de BNA, en je ideeën, vragen of zorgen naar voren brengen.

Martin Huiskes (lksvdd) van netwerk Oosting
"BNA Oosting is nu drie jaar actief in het verbinden van kennis tussen haar leden, maar ook in de cross-over met andere branches. Hoewel ten dele voortgekomen uit de BNA Kring Twente hebben we inmiddels wel ervaren dat we BNA Oosting weer vanaf de basis hebben opgebouwd, en met een bredere focus. Dat doen we nadrukkelijk op basis van de synergetische methode van netwerken: we zijn doelbewust op zoek naar actuele onderwerpen buiten ons directe, dagelijkse werkgebied en die aanleiding zijn tot activiteiten waarin we andere disciplines dan stedenbouw, architectuur, interieur en landschapsarchitectuur of collega’s uit andere regio’s moeten betrekken."

Lees het blog van Martin waar hij uitgebreid vertelt over de drijfveren, activiteiten en doelen van Netwerk Oosting.

Martin Huiskes

Gerjan van der Werf (Buro Stedenbouw) namens de samenwerking van de Zwolse architecten netwerk CoZA / ZAP (Zwols Architectuur Platform)
“Het collectief van Zwolse architecten werkt sinds enkele jaren samen om vorm te geven aan de Architectuur Biënnale Zwolle. Het evenement is een ijkpunt in een tweejarig ontwerpexperiment waarin architecten en ontwerpers de stad Zwolle levendiger en verrassender maken! In dit collectief hebben een aantal bureaus uit Zwolle de eerste samenwerking gevonden. Van een ‘architectuurgemeenschap’ is in Zwolle naar mijn mening echter nog geen sprake. Hierin zijn wellicht vanuit de bureaus nog stappen te maken! “

Gerjan van der Werf

Marcia Mulder (Architectenbureau 52Noord) van netwerk NETSTED
“NETSTED is al jaren actief als een groep collegae die d.m.v. excursies en samenwerking met lokale Architectuurcentra vrijblijvend contact met elkaar heeft. Dit jaar organiseren we in samenwerking met Architectuurcentrum Rondeel een Excursie Basel-Zurich, Zwitserland, een landelijke dag Excursie Triodosbank of Groningen en in 2022 een excursie naar Tirana, Albanië met een uitgebreid voorprogramma. We zouden dit netwerk graag willen uitbreiden en meer collega's enthousiasmeren voor ons netwerk.”

Marcia Mulder

Johan Blokland (opZoom architecten bv) van netwerk Gelre
“De regio kent levendige en actieve architectuurcentra (CASA, ACN, APA) en Dagen van de Architectuur. BNA-leden zijn sterk vertegenwoordigd in deze organisaties. Netwerk Gelre gaat het sterke programma van met name lezingen, debatten en excursies niet beconcurreren maar participeert en ondersteunt bij deze lokale architectuurcentra. We zijn op zoek naar enthousiaste leden die mee willen denken om de drie doelstellingen, slimme sector, kracht van de samenwerking en zichtbaarheid, van dit netwerk vorm te geven.”

Johan Blokland

Sub-sessies

In het tweede uur van BNA live vinden twee sub-sessies plaats
- Netwerk Oosting host een sub-sessie over “Wonen en leven in het buitengebied”.
- Keimpe Stroop, Directeur en kwaliteitsborger gBOU host een sessie over "De Wkb en de architecten praktijk"

Meer weten over deze sub-sessies en aanmelden?