BNA Netwerken aan het woord tijdens BNA live ZUID

Op 9 juni vindt de laatste van de drie BNA Live sessies plaats: BNA live ZUID. In deze sessie gaan leden uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg in gesprek met in de regio actieve netwerken BNA-leden en een netwerk in oprichting, samen met voorzitter Francesco Veenstra, directeur Fred Schoorl en BNA-teamleden.

De BNA netwerken die aanwezig zijn op de BNA live ZUID zijn allen op zoek naar nieuwe leden, verbindingen en samenwerkingen in de regio.

Michael Bol (Buro Kade) initiatiefnemer van het BNA lokale netwerk Circular Architecture en Taco Tuinhof (Rothuizen architecten en adviseurs) van het Zeeuws Architectuurplatform (ZAP) vertellen over thema's en bijeenkomsten in de regio.

Nicole Cloudt
(Concept* Cloudt), Piet Laumans (Engelman architecten) en Omayra Mingels (SatijnPlus) willen graag tijdens de BNA live ZUID sessie met de aanwezige leden onderzoeken of er onder de BNA vlag een Limburgs netwerk kan starten.

Michael Bol van Buro Kade namens BNA-netwerk Circular Architecture

"In 2020 startte Buro Kade het BNA Netwerk Circular Architecture. Naar aanleiding van een aantal inhoudelijk spraakmakende bijeenkomsten groeide het netwerk van (BNA) architecten en verschillende ketenpartners uit tot meer dan 80 leden halverwege 2021. De transitie van de architectenbranche zal hoe dan ook moeten versnellen om zinvol bij te dragen aan de EU-doelstelling in het Akkoord van Parijs, klimaatneutraal tegen 2050. Door de toepassing van circulaire materialen of de wijze waarop materialen zonder einde levensduur van grondstoffen toegepast kunnen worden in intelligente ontwerpstrategieën, maar ook door het lerend vermogen en de veranderende rol van de architect in de circulaire opgave-ontwerp-realisatie cyclus daarmee te ontwikkelen en positioneren. Het BNA Netwerk Circular Architecture wil daar handen en voeten aan geven, in open gesprekken met ketenpartners en door te doén. "

Taco Tuinhof (Rothuizen architecten en adviseurs) van het Zeeuws Architectuurplatform (ZAP)

Het BNA Lokale netwerk Zeeuws Architectuurplatform is een enthousiaste groep BNA-architecten. In samenwerking met het CBK Zeeland organiseert het netwerk de jaarlijkse verkiezing het “Mooiste gebouw van Zeeland”, de uitreiking vindt plaats tijdens de dag van de architectuur. Verder organiseert het netwerk door het jaar heen architectuurtafels over verschillende actuele onderwerpen waarbij de toegevoegde waarde van architectuur altijd centraal staat.

Nicole Cloudt (Concept* Cloudt) en Piet Laumans (Engelman architecten) en Omayra Mingels (SatijnPlus Architecten) namens BNA Netwerk in oprichting in de provincie Limburg

Omayra Mingels
Omayra Mingels
Piet Laumans
Piet Laumans
Nicole Cloudt
Nicole Cloudt

In Limburg is nu nog geen actief BNA-netwerk, Nicole Cloudt, Piet Laumans en Omayra Mingels willen dit graag veranderen en samen met BNA leden uit de regio onderzoeken of een netwerk onder de vlag van de BNA opgestart kan worden. Er zijn al initiatieven om samen te werken met architectuurcentra in de regio, Floor van Spaendonck van Bureau Europa (Maastricht) en Andrea Croé van SCHUNCK* (Heerlen) zijn aanwezig bij de sessie om mee te denken met het ondersteunen van dit netwerk.

Kom je ook meepraten, meedenken en wellicht ook mee organiseren? Voor de oprichting van een Lokaal BNA netwerk zijn er 13 enthousiaste architecten van verschillende BNA-bureaus nodig, dus kom naar BNA live en verenig je.