Circulaire materialen en Madaster, kijk de sessie terug

Op 20 mei jl gaf Pablo van den Bosch, mede-oprichter van Madaster een online sessie voor het BNA Lokale Netwerk Knowhow over Madaster.

Als architect dingen echt anders doen? Niet alleen kijken naar de architectuur en kwaliteit van een gebouw, maar ook naar de impact van dat gebouw op haar omgeving en de wereld waarin we leven? Registratie en documentatie van de toegepaste materialen en producten in een gebouw is essentieel om circulair te kunnen ontwerpen. Deze informatie, vastgelegd in materialenpaspoorten, maakt het mogelijk om bestaande bouwelementen hoogwaardig te hergebruiken en losmaakbaar te ontwerpen. Voor een lange levensduur. Madaster biedt BNA leden de mogelijkheid op een laagdrempelige manier kennis te maken met materialenpaspoorten en de werking van het Madaster platform.

Madaster is het kadaster voor materialen. In dit online platform worden gebouwen en constructies geregistreerd inclusief de materialen en producten die zich er in bevinden. Het documenteren, registreren en archiveren van materialen maakt hergebruik eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval. Ieder gebouw wordt een depot van materialen