Pensioen gaat omhoog met 6,85%

Elk jaar bekijkt het Pensioenfonds Architectenbureaus of het de pensioenen kan verhogen. Zo kan het meestijgen met de prijzen. Zeker in deze dure tijden is dat belangrijk. Dit kan alleen als de financiële situatie van het fonds en de regels dit toelaten. Dit jaar kan het pensioen volledig meegroeien met de gestegen prijzen. En zelfs nog flink meer. Het opgebouwde pensioen verhoogt het fonds vanaf 1 januari met 6,85%.

Deze verhoging is mogelijk omdat het Pensioenfonds Architectenbureaus er financieel goed voor staat. Verder stapt het fonds in 2027 over op de nieuwe regels voor pensioen. We mogen daarbij gebruikmaken van de soepelere regels van de overheid. Daarmee loopt de overheid alvast vooruit op de nieuwe wettelijke regels voor pensioen. Bij het besluit heeft het fondsbestuur de belangen van iedereen met pensioen bij het fonds, jong en oud, goed afgewogen. Het fonds verhoogt alle pensioenen: van de mensen die nu pensioen krijgen en van de mensen die nu nog niet met pensioen zijn.

Een zeker pensioen en de nodige keuzevrijheid zijn belangrijk voor medewerkers van architectenbureaus. De sociale partners komen de pensioenregeling overeen. De BNA is vanuit de werkgevers met de vakorganisaties FNV, CNV en De Unie namens werknemers verantwoordelijk voor de pensioenregeling, die verplicht is voor alle werknemers bij Nederlandse architectenbureaus in Nederland. BNA-lidmaatschap is van groot belang om deze regeling en daarmee een gelijk speelveld t.a.v. arbeidsvoorwaarden voor de hele branche in stand te houden. Het Pensioenfonds Architectenbureaus is verantwoordelijk voor de uitvoering.