Internationale uitwisseling bij Global Architecture Exchanges

Na een succesvolle eerste serie Global Architecture Exchanges in 2020 organiseert de RIBA dit jaar een nieuwe reeks onder het thema: People, Planet, Profession. Samen met de BNA en andere internationale verenigingen heeft de RIBA een programma vol internationale collegiale uitwisseling samengesteld.

Bij Topic 1 staat Klimaatverandering en duurzaamheid centraal: Hoe reageren architecten op de klimaatcrisis?

Zoals Sustainable Developement Goal 13 van de Verenigde Naties al schetst is 'Klimaatverandering een wereldwijde uitdaging die iedereen en overal treft.'

Ontdek hoe architecten in verschillende landen deze universele uitdaging aanpakken. Hoe nemen architecten over de hele wereld duurzaamheid en het verminderen van het effect van klimaatverandering op in hun ontwerpen? We bespreken niet alleen de praktische stappen en maatregelen die architecten moeten overwegen bij het ontwerpen van een nieuw gebouw of nieuwe ruimtes, maar ook de verbanden tussen technologie, circulaire economie en architectuur.

Menno Rubbens (cepezed) zal bij deze eerste sessie op 9 en 10 juni ervaringen en tips & tricks vanuit Nederland delen met internationale collega’s.

Save the date!
Topic 2 – The Future of cities – Revitalising/ reimagining cities post Covid – 27 and 28 juli 2021
Topic 3 – Affordable housing - what can architects do to address social inequalities? – 22 and 23 september 2021
Topic 4 – The impacts of COVID-19 on the way we practice architecture – 17 and 18 november 2021