BNA Netwerken aan het woord tijdens BNA live NOORD

Op 2 juni gaan in de BNA live 2021 NOORD leden uit de provincie Drenthe, Friesland of Groningen met elkaar in gesprek, samen met voorzitter Francesco Veenstra, directeur Fred Schoorl en BNA-teamleden.

Drie leden geven een korte toelichting op enkele thema’s in de regio: Doeke van Wieren (TWA) van het samenwerkingsverband van BNA-leden GEAR, Paul van Bussel (DE UNIE ARCHITECTEN) en Kees Kat en Alies Koree (Kat Koree Architecten), actief als Architectenwinkel in Sneek. Er is vervolgens vooral ruimte om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen over deze thema’s. Er is bijzondere aandacht voor de invoering van de WKB en de relevantie daarvan voor architectenbureaus.

Doeke van Wieren geeft een toelichting op de participatie van zijn bureau in het samenwerkingsverband GEAR:

"GEAR architecten coöperatie is een samenwerkingsverband tussen drie complementaire bureaus. Dat complementaire zit hem in het werkveld maar ook in houding en benadering van het vak. Dat voorkomt deels broodnijd, want de drie bureaus werken ook zelfstandig, maar geeft niet zelden ook discussies. Dat is goed. Het scherpt je mening en verdiept het resultaat. En oefent je in het samenwerken. "

Doeke van Wieren

Paul van Bussel gaat in op de verantwoordelijkheid van de architect voor de ruimtelijke kwaliteit:

"De kwaliteit van gebruik en beleving van gebouwen en openbare ruimte is misschien niet in cijfers uit te drukken, maar wel degelijk aanwijsbaar en benoembaar. In het agenderen hiervan ligt de kans om ruimtelijke kwaliteit tot het hart van iedere bouwopgave maken. Dat is naast een maatschappelijke verantwoordelijkheid ook bij uitstek hetgeen waar architecten voor nodig zijn."

Paul van Bussel

Kees Kat en Alies Koree gaan in op hun deelname aan het BNA netwerk De Architectenwinkel

"Kat Koree Architecten heeft haar bureau voor particulieren laagdrempelig gemaakt. Het betrekken van ons pand midden in het centrum van Sneek was de eerste stap in die richting. Verder hebben we ons twee jaar geleden aangesloten bij De Architectenwinkel; op deze manier brengen we mensen op een zo eenvoudig mogelijke manier met een architect in contact."

Kees Kas en Alies Koree

Sub-sessie

In het tweede deel van de BNA live sessie vind een sessie plaats o.a. geleid door Doeke van Wieren, Paul van Bussel en Jaap Kolk, programma manager Wkb-Campus over de toekomstige rol van de architect in het bouwproces.

Lees meer over de sub-sessies en aanmelden voor BNA live NOORD