Doet jouw opdrachtgever met jullie project mee als koploper van het Lente-akkoord 2.0?

Sinds afgelopen najaar zijn 25 bedrijven als koploper actief betrokken bij het programma Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen dat door Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, WoningbouwersNL en IVBN in samenwerking met BZK is gestart. Hierbij is BNA als kennispartner aangehaakt. De uitdagingen en kansen die koplopers in hun projecten signaleren, vormen de basis voor de activiteiten die het Lente-akkoord 2.0 onderneemt.

De kopgroep bestaat uit bedrijven met stevige duurzaamheidsambities en varieert van investeerders en ontwikkelaars tot ontwikkelende bouwers en wooncorporaties. Vraagstukken en uitdagingen die zich voordoen bij hun projecten, worden actief opgepakt en tot een oplossing gebracht. Zij gaan met Rijk en gemeenten het gesprek aan over procesversnelling, regelgeving of ambities.

Er is nog ruimte voor nieuwe Kopgroep-leden. Deelnemers moeten de ambitie hebben om vóór 1 januari 2024 minstens één industrieel opgezet circulair woningbouwproject te realiseren en lid zijn van een van de betrokken brancheverenigingen (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, IVBN en/of WoningbouwersNL).