Implementatie nieuwe functiehuis van start

Vanaf nu kunnen architectenbureaus werken met het nieuwe functiehuis, voorheen functiehandboek. Deze nieuwe naamgeving sluit aan bij de wens van bureaus tot vereenvoudiging. En bij wat BNA en vakbonden bij het opstellen voor ogen hadden, namelijk een betere aansluiting bij de architectenwerkzaamheden in de praktijk. BNA-leden zijn eerder uitgebreid betrokken bij de afspraken. De uitwerking en implementatie ligt nu bij de SFA.

Implementatie per 1 januari 2024

Voor het nieuwe functiehuis zal door de sociale partners een algemeen verbindend verklaring worden aangevraagd, zodat dit in principe vanaf 1 januari 2024 verplicht is voor alle bureaus die architectenwerkzaamheden verrichten.De BNA zal een gezamenlijke bijeenkomst organiseren van het netwerk bureaumanagers en het HR netwerk, gericht op onderlinge uitwisseling en kennisdelen over de uitwerking van het functiehuis binnen het eigen bureau.Voor vragen over de uitwerking kun je het beste terecht bij de SFA.

Speciale webpagina

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief van de SFA en de speciale webpagina die de SFA heeft ingericht met alle informatie over het functiehuis. Je vindt daar in het kort de achtergrond, de schematische weergave van de wijzigingen, de algemene spelregels en de spelregels bij overgang. Ook vind je de salaristabellen vanaf 1-1-2023, de ijkfuncties, de relevante cao artikelen en het servicedocument.