Actueel / Nieuws

Marie-Jeanne Sas benoemd als zevende bestuurslid BNA

Afgelopen week heeft de ledenraad Marie-Jeanne Sas unaniem benoemd als zevende BNA-bestuurslid. De onafhankelijke benoemingsadviescommissie ziet in Marie-Jeanne een mooie aanvulling op het huidige bestuur vanwege haar frisse blik op de sector, de rol van het bestuur en de branchevereniging, maar ook op het gebied van gender en regionale spreiding. Deze aspecten zijn belangrijk en worden ondersteund door de ledenraad.

Marie-Jeanne Sas - eerder ledenraadslid - is architect en medeoprichter en -eigenaar van opZoom architecten, een inclusief en maatschappelijk geëngageerd bureau dat nu al zo’n 12 jaar vanuit Arnhem opereert. Samen met haar team en opdrachtgevers werkt zij met veel plezier aan het realiseren van nieuwe en vernieuwde gebouwen en plekken met betekenis. Marie-Jeanne: “Ik zet mijn kennis en ervaring graag in voor de branche, en dus de BNA. Ons land staat voor flinke ruimtelijke en klimatologische uitdagingen die ons de nodige kansen kunnen bieden. Als sector kunnen we de nodige oplossingen bieden, de BNA kan hierin een bepalende rol spelen."

De ledenraad heeft met de benoeming van Marie-Jeanne de voordracht van de benoemingsadviescommissie overgenomen, tevens heeft het bestuur positief geadviseerd over de voordracht. De commissie alsook het bestuur is ervan overtuigd dat zij een goede toevoeging is voor het bestuur.
De benoeming gaat op 20 juni 2024 in en is duurt twee jaar. Bestuursleden zijn statutair tweemaal herbenoembaar door de ledenraad.

Het bestuur bestaat naast Marie-Jeanne verder uit:

  • Annegien van Dijk
  • Floris Overheul
  • Wouter Thijssen
  • Tim Vermeend
  • Jeroen de Willigen (voorzitter)
  • Jan Peter Wingender

De benoemingsadviescommissie bestond uit de volgende leden: Carin ter Beek, Annegien van Dijk, Theo Hauben, Anne Schroën (voorzitter), Jaap Overbeek (secretaris, geen stemrecht) en Jan Peter Wingender.