Vandaag is de openbare consultatieperiode voor de conceptleidraden Toekomstig Hergebruik 1.0, Paspoorten voor de bouw 3.0 en Meten van circulariteit 3.0 gestart. Deze leidraden bieden partijen in de keten een richting van werken en zijn een aanknopingspunt voor het aanpassen van regelgeving. Tot en met 6 april 2022 kun je jouw feedback geven op deze 80%-versies. De actieteams van CB’23 leggen het tussenresultaat voor dat met een brede groep uit de bouwketen is behaald. Om te zorgen dat het nóg beter wordt en op een breed draagvlak kan rekenen, is feedback vanuit alle invalshoeken belangrijk, zeker ook van architecten. Help daarom mee en geef jouw reactie!
Toekomstig hergebruik
Prestatie-eisen voor volgende cycli
Centraal staat hoe regelgeving moet worden aangepast om hoogwaardig hergebruik mogelijk te maken. Welke belemmeringen zijn er in bestaande wetgeving en technische regelgeving in brede zin, inclusief BRL’s en certificering?
Meten van circulariteit
Een vergelijkbare basis
Hierin is de kernmethode meten van circulariteit ontwikkeld, waarbij de hoofddoelen van circulair bouwen geoperationaliseerd en in de praktijk zijn toegepast.
Paspoorten voor de bouw
Voor een eenduidige systematiek
Hier is een basis gelegd voor een materialenpaspoort en zijn praktijkervaringen opgedaan. De systematiek, de datastrategie en datagovernance en inhoudelijke toegankelijkheid zijn verder uitgewerkt.
Feedback is belangrijk
De BNA vindt het belangrijk dat de architectenbranche feedback geeft op de conceptleidraden en vertegenwoordigd is de actieteams van CB’23. Want daarin wordt vorm gegeven aan afspraken rond circulariteit in de bouw. De actieteams staan aan de basis van afspraken over circulair bouwen en zijn daarom samengesteld volgens een brede afspiegeling van belangen in de markt; elk met eigen specifieke kennis vanuit de eigen achtergrond of vakdiscipline.