Noodzaak aanwezig
Met de Europese Green Deal dient de uitstoot van broeikasgassen binnen de EU in 2030 met 55% verminderd te zijn ten opzichte van 1990. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor bijna 40% van de totale uitstoot. Het verminderen van het opwarmingsvermogen van gebouwen, gemeten als Global Warming Potential (GWP), wordt daarom steeds belangrijker. Dit omvat zowel de operationele CO2-emissies tijdens de exploitatie van het gebouw en het 'embodied carbon' dat wordt uitgestoten tijdens de bouw en inrichting.
Het beheersen van dit gehele proces én het naleven van de complexe regelgeving en certificeringen in de bouw is een uitdaging, maar Schüco Carbon Control biedt een oplossing. Met het modulaire programma kunnen ontwerp- en architectenbureaus voldoen aan duurzaamheidsregels, terwijl verwerkers kunnen profiteren van innovatieve producten en diensten om concurrerend en toekomstbestendig te blijven. Schüco maakt het beheersen van het proces en het voldoen aan duurzaamheidseisen gemakkelijker voor alle betrokkenen in de bouwsector.
CO2-controle voor elke fase van een gebouw
Schüco Carbon Control omvat projectspecifiek advies en ondersteuning door een team van Carbon Consultants, die architecten, ontwikkelaars en constructeurs helpen de CO2-voetafdruk van de gevel actief te minimaliseren. Het modulaire programma is onderverdeeld in Design-, Build-, Operate- en Recycle to Decarb.
Design to decarb legt tijdens de ontwerp- en planningsfase de basis voor de CO2-balans van een gebouw, waarbij aandacht wordt besteed aan de vorm, oppervlakteafwerkingen en slimme bouwtechnologie. Build to decarb richt zich op nauwkeurige planning, materiaalselectie en een efficiënt logistiek proces tijdens de bouwfase. Operate to decarb biedt producten en diensten om gebouwen op een CO2-besparende manier te exploiteren, terwijl Recycle to decarb focust op het hergebruiken van materialen en het inzetten van online registers zoals Madaster om gebouwen als grondstofreserve voor de toekomst te benutten.